clean-cooking
de plek van het bourgondische leven!
Copyright © 2018 clean-cooking.nl • Alle rechte vorbehouden • contact
Bild Bild Bild
homekooklocatiesfilosofie
contact
Limburg culinaire
Nou de antwoord op deze vraag is na onze beleving heel simpel! Paul Bocuse is authentiek gebleven door dat hij uit de ingrediënten uit zijn regio de mooiste gerechten heeft gemaakt. Bouillabaise is dan ook door hem beroemd geworden, omdat hij daarvoor de meest verse producten heeft verwerkt. Toscane is in de jaren vijftig ontdekt door veel toeristen. Zij hebben de smaken en geuren de wereld ingedragen en als ik ga kijken na bijv.de wijnboerderij "Fattoria La Vialle", dan zie ik een culinaire hotspot uit deze regio en deze werd gedragen door het authentieke gedrag van de familia da Franco, die op de manier hoe ze in Toscane de wijn aanbouwen hun producten met lijf en ziel iedere dag biologisch gaan produceren. Vooral proberen ze dit door de tradities van oudsher in een nieuw jasje aan te kleden. 

Waneer je nu gaat kijken na  onze streek, dan zie ik inmiddels ook deze ontwikkeling tegemoet! Limburg, zowel Belgisch alsook Nederlands, is een net zo sterke streek op de culinaire plattegrond, dan Toscane, de Elsace of Catalonië. Steeds meer mensen gaan weer terug na de oorspronk, maken kaas zelf, produceren mosterd en/of mayonaise naar oude tradities gaan het zuurvlees na oude streekrecepten van Oma nieuw aankleden of maken Limburgse Cervelaat. 

En hier willen wij ons sterk voor gaan maken! We willen uw weer laten zien, dat koken niets moeilijks is! Dat het mensen verbind en dat het niet alleen maar iets is, wat je tijd vreet. In onze kookscholen creëren we met onze gasten heerlijke gerechten uit de keuken van de wereld en leggen er zonder zakjes en pakjes een regio-jasje omheen. We maken met uw van oude gerechten als Stamppot andijve of zuurvlees heerlijk en modern opgediende gerechten.

Zin om mee te doen? Dan kom op onze locaties, doe een kookworkshop mee of volg in onze kookschool de les in de meest verschillende thema`s Ons team en wij staan uw met passie, liefde en vakkennis en vooral met de smakelijke limburgse ingrediënten graag voor alle gelegenheiden ter zijde.

Vragen erover? Graag gewoon direct via contact met ons aan de praat gaan!
Waarom is de Toscane culinair zo wereld beroemd?
                                                    Wat maakte de bouillabaise er zo populair?
Wat heeft Paul Bocuse zo bekend laten worden in de kookwereld?